מסיבת אסתר. מגדלי הים התיכון,
מגדלי הים התיכון

מסיבת אסתר: צפו בחגיגת הפורים הכי חמודה שלא הוזמנתם אליה

עודכן לאחרונה: 13.3.2025 / 15:04

שמה של אסתר המלכה ממשיך להיות אחד השמות הפופולריים בישראל, ועשרות נשים שנושאות אותו התכנסו לחגיגה ייחודית. עם תלבושות מלכותיות, סדנאות יצירה ומשתה כיד המלך, הן חלקו רגעי השראה וחגגו את הקשר שלהן לדמות האגדית שהצילה את עמה

חג פורים 2025/שלומי גבאי

לכבוד חג הפורים שמגיע באמצע מלחמה קשה בעוד חטופינו עדיין בשבי האויב, הנה מסיבה שאפשר לשמוח בה ולא להרגיש לא נעים: מגדלי הים התיכון הפכו לארמון שושן המודרני בו עשרות דיירות הנושאות את השם אסתר התכנסו לאירוע ייחודי וססגוני - "מסיבת אסתר". במחווה מקורית לגיבורת החג, הנשים חגגו את המורשת המשותפת שלהן בערב מלא בהשראה, יצירתיות ושמחה.

מדהים ועכשיו גם מוכח מדעית: אורגזמה ללא מגע בטכניקת הגל
"הייתי ערה שש שעות בלילה, ושותה המון. לא ידעתי מה לעשות"
מי יקח את האח הגדול 2026? קטן עליהם, הם שרדו 50 יום בשבי חמאס
הכרית המושלמת לנשים בלבד - הפיתוח הגאוני שכובש את השוק

מסיבת אסתר. מגדלי הים התיכון,
אסתר/מגדלי הים התיכון

האירוע המלכותי נפתח במשתה עשיר כיד המלך כיאה למלכות, עם מטעמים מסורתיים לצד חידושים קולינריים. המשתתפות, בנות הגיל השלישי, לבשו פריטים חגיגיים בגווני לבן ועיטרו עצמן בכתרים מעוצבים שהוכנו במיוחד לאירוע, כמחווה לדמותה המלכותית של אסתר. במהלך המסיבה, השתתפו הנשים בסדנת פופ ארט צבעונית, בה יצרו יצירות אמנות בהשראת מגילת אסתר והדמות שנושאת את שמן.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רוצים להנות מאינטרנט מהיר וחבילת טלווזיה בזול? זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

מסיבת אסתר. מגדלי הים התיכון,
אסתר/מגדלי הים התיכון

השם "אסתר" הוא אחד השמות הנפוצים ביותר בקרב נשים יהודיות בישראל. מקורו מיוחס לשמה של אלת האהבה והפריון הבבלית, אִשתר, ויש המייחסים אותו גם למילה הפרסית 'סתארה', שפירושה "כוכב". לא במקרה התכנסו עשרות נשים בשם אסתר - על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, "אסתר" נמצא בין עשרת השמות הפופולריים מאז קום המדינה, עם 44,657 נשים שנקראו בשם זה מאז 1948 ועד 2022.

מסיבת אסתר. מגדלי הים התיכון,
אסתר/מגדלי הים התיכון

אסתר הייתה נערה יהודייה שנבחרה להיות מלכת פרס, מבלי לגלות את מוצאה. כאשר יועצו של המלך, המן, זמם להשמיד את היהודים, אסתר פעלה באומץ ובחוכמה: היא הזמינה את המלך ואת המן למשתה, ושם חשפה את זהותה ואת המזימה נגד עמה. המלך המזועזע ביטל את הגזירה, הוציא את המן להורג ואפשר ליהודים להגן על עצמם. בזכותה ניצל העם היהודי, ומאז נחגג חג הפורים כהוקרה לתעוזתה ולניצחון הצדק.

מסיבת אסתר. מגדלי הים התיכון,
מסיבת אסתר/מגדלי הים התיכון

אסתר שחורי ממגדלי הים התיכון גני תקווה: "נולדתי בפורים ולכן החליטו לקרוא לי אסתר. בגלל שהשם שלי הוא כמו אסתר המלכה, מאז שהבן שלי קטן הוא קורא לי "המלכה שלי". אפילו כשהוא מדבר עם חברים שלו, אומרים לו 'תמסור ד"ש למלכה'. במגדלי הים התיכון הלכתי לחוג כתיבה יוצרת במטרה לכתוב ספר על חיי. לאחרונה הוצאתי את הספר לראשונה, והחלטתי לקרוא לו המלכה שלי, כמו שהבן שלי אוהב לקרוא לי".

אסתר דלשד ממגדלי הים התיכון רחובות: "נולדתי בפרס, שם היה לי שם אחר בשם מוניר, אבל כשעלינו לארץ אז החליפו את שמי. אבא שלי אמר שנקרא לך אסתר ולאחי קראו מרדכי. בכל פורים תמיד השמות שלנו היו חלק מהחגיגה כשקראו לנו יחד אסתר ומרדכי"

אסתר ממגדלי הים התיכון בת ים: "נולדתי בגרמניה, ובבית הכנסת סבא שלי נתן שלי את השם אסתר. מאחר ובגרמניה לא היה מקובל שם עברי כמו אסתר, החליטו לקרוא לי אטל. עם השנים ברחנו מגרמניה בגלל המלחמה, וכשהגענו לישראל ונכנסתי לגן ילדים, קראו לי אסתר, והשם סוף סוף חזר אליי. מאז ועד היום אני אסתר".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully